timanttitietoa

Sandberg-timantti – huippuunsa hiottu.

Timantin arvoon ja kauneuteen vaikuttaa neljä tekijää: paino, puhtaus, väri ja hionta.

Usein hionnan merkitys jää liian vähälle huomiolle: hintaero kahden samanlaisen, mutta eri tasoisesti hiotun timantin välillä voi olla jopa 50 %. Niinpä Sandberg-timanteissa kiinnitetään erityistä huomiota myös hionnan laatuun ja sen osa-alueisiin: mittasuhteisiin, symmetriaan ja viimeistelyyn. GIA (Gemological Institute of America) antaa näistä kaikista arvosanan erinomaisesta heikkoon.

Mittasuhteita arvioidessa tutkitaan mm. timantin yläosan korkeutta, alaosan syvyyttä, reunuksen paksuutta ja taulun leveyttä kiven halkaisijan suhteen sekä määriteltyihin ihannemittasuhteisiin verrattuna.

Symmetrialla tarkoitetaan esim. timantin taulun ja kärjen sijaintia – ovatko ne täsmälleen keskellä kiveä. Myös muiden viisteiden sijainti ja muoto vaikuttavat symmetrian laatuun.

Viimeistelyn huolellisuus arvioidaan tutkimalla kuinka paljon kivestä löytyy hionnan aikaansaamia jälkiä kuten hiontaraitoja ja ns. iskukuvioita tai kiillottamatta jääneitä pintoja.

Vasta huolellinen ja onnistunut hionta, jossa kaikki osa-alueet ovat kohdallaan, tuo täydellisesti esiin timantin koko kauneuden ja loiston. Korkealaatuinen hionta myös nostaa timantin arvoa.

 

Takuu luotettavasta, laillisesta ja vastuullisesta alkuperästä.

Kaikki koruissamme käytetyt timantit on hankittu luotettavista ja laillisista lähteistä. Niiden mukana on toimitettu takuutodistus timanttien konfliktivapaasta ja laillisesta alkuperästä sekä toimittajan sitoutumisesta Yhdistyneiden Kansakuntien päätöslauselmien ja Kimberleyn prosessin päätösten mukaisiin sääntöihin.

Noudatamme myös sosiaalisen vastuullisuuden toimintaperiaatetta timanttien hankinnassa. Timanttitoimittajamme ovat Responsible Jewellery Council:n tai World Federation of Diamond Bourses:iin kuuluvan timanttipörssin jäseniä ja siten sitoutuneita toimimaan vastuullisesti niin raakatimanttien hankinnassa kuin myös valmistusprosessin kaikissa vaiheissa.

 

Timanttinen varmuus.

Kaikissa vähintään 0,30 karaatin timanteissamme on aina mukana GIA:n luokitustodistus, joka kertoo täydellisesti ostamasi jalokiven laadun.* GIA on maailman johtava timanttikaupasta riippumaton asiantuntija ja luokittaja.

Tiedät myös, että saamasi todistus on varmasti ostamastasi kivestä, sillä kaikkien tämän kokoluokan Sandberg-timanttien reunuksessa on laserkaiverrus, joka on yhteneväinen luokitustodistuksen numeron kanssa. Kaiverruksen näkeminen vaatii vähintään 10-kertaisen suurennoksen.

Voit olla varma, että ostamasi Sandberg-timantti on aito ja että sen arvo perustuu tarkkaan määritykseen. Näet timanttisi luokitustodistuksen myös GIA:n sivuilta internetissä osoitteessa http://www.gia.edu/report-check-landing

Luokitustodistus on saatavissa myös tätä pienempiin timantteihin sekä erikoishiontaisiin timantteihin lisämaksusta.

* Kampanjatuotteissa ja erikoishiontaisissa timanteissa saattaa olla IGI:n tai HRD:n luokitustodistus. Käsitellyillä värillisillä timanteilla ei ole luokitustodistusta.

 

GIA:n luokitusjärjestelmään voi tutustua tarkemmin täällä:

gia   www.gia.edu

”GIA is a nonprofit gem research institute dedicated to provide corporate & company gem education in the field of gemology & jewelry arts.”

 

 

Hyödyllistä tietoa timanteista ja neuvoja timanttisormuksen valintaan löytyy täältä:

timantit_com   www.timantit.com   

”Onnistuneen ja hyvän mielen tuottavan timanttiostoksen salaisuus on muutaman tunnin opiskelu. Kun osoitat myyjälle ymmärtäväsi hieman timanteista, saat palvelua jota et tiennyt olevan olemassakaan. Timantit.com- palvelu ei ole sidoksissa timanttikauppiaisiin tai kultasepänliikkeisiin, eikä sillä ole ansaintalogiikkaa.”

 

 

taulukkosivu black3

© Sandberg-timanttikorut