Certifierat återvunnet guld

Sandberg diamantsmycken använder endast certifierat återvunnet guld. Det certifierade återvunna guldet levereras till oss av K.A. Rasmussen Finland.
K. A. Rasmussen skriver på sin webbplats t.ex. det följande:

K.A. Rasmussen är Nordens största raffinör av ädelmetaller. Ädelmetaller är naturligt förekommande, mycket sällsynta metallresurser. De har flera användningsområden i många olika branscher och ingår i både konsument- och industriprodukter som förbättrar livskvaliteten. Metallåtervinning är en avgörande faktor för att säkerställa att marknadens metallbehov tillfredsställs.
Ädelmetaller är värdefulla så de bör inte slösas bort eller kastas. Vi förädlar metaller genom mekaniska, kemiska och elektrolytiska processer till rena ädelmetaller som kan återanvändas om och om igen.
Vi använder avancerad teknik för att säkerställa ett mycket högt innehåll av guld, silver och platina. T.ex. kan vi förädla guld till en renhet på 99,99 %. Tack vare arbetet på vår egen forskningsavdelning är vi de första som utnyttjar den bästa och högsta kvaliteten på förädlingsprocesser på den nordiska marknaden.

Länken nedan leder till certifikatet från K. A. Rasmussen till oss om att 99 % av de guldprodukter de levererar oss består av återvunnet guld. K. A. Rasmussen garanterar en återvinningsgrad på högre än 99 % men enligt företaget är återvinningsgraden 100 % under normala förhållanden.

Intyg från K. A. Rasmussen Oy