Sandberg – Alltid äkta

När du ser ett Sandberg diamantsmycke hos guldssmeden är det alltid äkta, med äkta diamanter. Du kan med blotta ögat se den höga kvaliten på de glittrande diamanterna, känna vikten av ädelmetallen och försäkra dig om att det smycke du köpte ser ut och känns lika som den du såg i affären.

När du köper ett diamantsmycke skall du försäkra dig om av försäljaren att smycket har äkta diamanter och inte kopior. Det är väldigt vedertaget att oäkta modeller presenteras i stället för äkta diamantsmycken. I dessa fall kan du inte som köpare se hur diamanterna på det smycke du köper/beställer ser ut i verklighet.

Zirkonier (cubic zirkonia) används i stället för diamanter allt som oftast i kopior/modellexemplar av diamantsmycken. Zirkonian är en artificiell produkt och är den mest allmänna kopian av en diamant. Zirkonier simulerar de helt rena, på GIAs skala färg D diamanter, dvs. färglösa diamanter. I allmänhet kan man urskilja en starkare dispersion eller eld i dem jämfört med äkta diamanter. Helt rena och totalt färglösa diamanter är verkligen sällsynta och dyra – därför ger zirkonierna på en kopia en missvisande och falsk bild av kvaliteten och utseendet av smyckets diamanter med hänsyn till verkligheten. Likaså kan den starkare elden hos zirkonier glittra mera i ”bling” stil under de strålande ljusen i affären än det stiligare och eleganta skenet en äkta diamant har.

Diamanternas andel av värdet i ett diamantsmycke är i allmänhet markant – t.o.m. över 95 % av smyckets pris, beroende på storleken, antalet och kvaliteten av diamanterna. Förutom värdet, påverkar diamanternas klassificering och kvalitet även utseendet. Därför är den egna uppfattningen om hur vackra diamanterna är i ett smycke, på basen av det man själv ser, essentiell vid köpbeslutet.
Det lönar sig alltid att fråga om du blir presenterad äkta diamanter eller inte. Sandberg diamantsmycken är alltid äkta.