platinasivulle

Sandberg-korut ovat saatavissa myös platinaisina

Kaikki Sandberg-timanttikorut ja kihlasormukset ovat tilauksesta saatavissa 950 -pitoisesta platinasta valmistettuna. Toimitusaika platinaisille tuotteille on noin 3 viikkoa.

 

Platina säilyy koruissa aina samanvärisenä

Platina on arvostetuin korumetalli. Se onkin tietyiltä ominaisuuksiltaan parempi vaihtoehto valkokullalle, etenkin jos sormus tulee pitkäaikaiseen käyttöön.

Platinan oma väri on hyvin lähellä rodinoidun valkokullan puhtaanvalkoista väriä, vain hieman sitä tummempi tai ”metallisemman” värinen, minkä ansiosta platinaisia sormuksia ei ole tarpeen rodinoida. Siksi platinasormus säilyy aina saman värisenä, vaikka se kuluisikin pitkäaikaisessa käytössä. Platinasormuskin toki naarmuuntuu, mutta naarmuja on vaikeampi havaita, koska kuluminen ja naarmuuntuminen eivät aiheuta värimuutosta sormuksen pinnassa.

Platina on myös erittäin sitkeä metalli, minkä ansiosta siitä valmistetut korut ja etenkin hienorakenteiset korujen osat kestävät hyvin kulutusta.

 

Platina on kultaa painavampaa

Platina on kultaakin painavampi metalli (ominaispaino 21,45) ja kun lisäksi koruissa käytettävä platinaseos on miltei puhdasta platinaa (95% seoksen painosta), on platinainen sormus selvästi painavampi ja sisältää merkittävästi enemmän jalometallia kuin vastaava valkokultainen sormus. Tämä – yhdessä platinan valkokultaa työläämmän työstettävyyden kanssa – on syynä siihen, että platinainen sormus on kalliimpi kuin vastaava valkokultainen, vaikka tällä hetkellä (kesäkuu 2019) kullan maailmanmarkkinahinta onkin platinan hintaa korkeampi.

Kuten kultaseokset, myös platinaseokset toimittaa meille K. A. Rasmussen Finland. Käytössämme on eri käyttökohteisiin kaksi platinaseosta, joiden koostumus on seuraava:

– Pt(Co)-seos: Platina 95% / Koboltti 5%

– Pt (CuCo)-seos: Platina 95 % / Kupari 3 % / Koboltti 2 %

© Sandberg-timanttikorut